Om Tradition­

På Tradition äter du mat från det svenska köket så som det var tänkt från början: Utvalda, okomplicerade råvaror av hög kvalitet som är tillagade med kunskap och omsorg.

Restaurang Traditions grundare Jonas Petersson har jobbat på internationella stjärnkrogar som exempelvis Aquavit i New York och Quaglino's i London. Men även på klassiska svenska krogar som Ulriksdals Wärdshus, Källaren Aurora och Reisen. Efter att ha arbetat med olika typer av mat, från olika matkulturer, har han lärt sig att uppskatta enkelheten och den goda smaken som den svenska mattraditionen kan ge.

”Jag hade länge drömt om att öppna en krog med bara svensk husmanskost, så efter nästan 10 års funderingar så blev det i augusti 2012 äntligen verklighet.

Vad många frågar sig är ju då, vad är husmanskost och var drar man gränsen/vilka rätter räknas som husmanskost? Ja, där är det väl som det mesta inom matlagning, det finns lika många olika svar som det finns kockar!

Min målsättning och önskan är att den nya generationen också ska lära sig att uppskatta riktig hemlagad traditionell husmanskost. Tyvärr har jag sett det försvinna mer och mer genom mina år som kock, dock tycker jag mig se att på senare år så känns det som att det fått ett litet uppsving igen. Så vi hoppas att de hemlagade köttbullarna åter igen snart ska regera.”

Kontakt

Öppettider

  1. mån - sön Stängt

Vi reserverar oss för viss ändring av stängningstid vid lågsäsong.